Tuesday, April 27, 2010

Abdul Rauf..Abdul Rauf..




Anak ummi sudah 4 bulan!

Alhamdulillah, harini genap usia anak ummi 4 bulan. Abi ambil cuti harini, banyak hal katanya. Nak pergi bayar bil, beli tiket bas untuk adik dan bawa abdul rauf untuk check up pada sebelah petang. Syukur, anak ummi semakin besar dan sihat. Berat pun sudah bertambah ke 5.66kg walaupun agak sedikit naiknya berbanding bulan lepas yang hanya 5.40kg. Mm..takpela abdul rauf, yang penting anak ummi kuat, sihat dan baik2 sahaja. Tengahari tadi kak long saya datang dari kajang, cuti juga harini, siap masakkan makanan tengahari untuk kami di rumah. Rajin maklong abdul rauf ni. Lauk special pula tu, ketam masak lemak cili api, ayam goreng, sambal petai dan ikan masin. Ayah juga datang tetapi balik kerana kami akan ke klinik kesihatan pula lepas itu.

Sabtu

Sabtu pagi lepas mak mertua saya serta 2 adik datang dari terengganu. Pagi itu kami ke program Haluan "Tangan yang menghayun buaian boleh menggoncang dunia" yang diadakan di Masjid Wilayah, KL. Kami sempat mengikuti beberapa slot sahaja kerana pulang selepas solat zuhur.

Ahad

Pagi ahad pula kami ke rumah along, abang ipar saya kerana ada kenduri akikah. Selepas itu kami ke Kelana Jaya pula iaitu ke rumah ayah saudara suami saya kerana die juga membuat kenduri kesyukuran. Balik dari Kelana Jaya kami bersiap memandangkan kami akan menghantar mak mertua serta adik2 ke stesen putrajaya sentral untuk pulang ke terengganu.
Alhamdulillah, macam2 tempat dapat pergi hujung minggu lepas. Memang penat tapi best juga sebab dapat berjalan dan jumpa ramai ahli keluarga. Paling kasihan abdul rauf la, tak cukup tidur..hehe.

No comments:

Post a Comment