Monday, April 5, 2010

Putera sulung kami




Bismillahirrahmanirrahim
Syukur ke hadrat illahi atas segala limpah kurnia-Nya.
Lamanya saya x update blog ini
Al-maklumlah sejak sarat mengandung hinggalah sekarang, tak cukup masa nak berinternet.
Alhamdulillah kami dikurniakan 'hadiah' dari Allah pada 26 Disember 2009 lalu yang telah kami namakan Abdul Rauf Bin Abdul Rahman (yang bermaksud hamba Allah yg Maha Pengasih). Syukur atas izin-Nya dapat saya rasa bagaimana rasanya melahirkan dan pengalaman yang paling hebat lagi adalah menjadi seorang ummi.

Debaran
Masih segar dalam ingatan pada hari itu, 25 Disember 2009 iaitu hari sabtu. Sememangnya setiap sabtu pagi kami akan ke KPMC Kajang untuk membuat check up. Kebetulan pula haritu kecik bertunang di Rawang, ingat nak terus ke sana lepas habis check up. kononnya nak buat surprise kat die nak datang rumah die juga walau last min..Tapi doc kata da bole masuk wad sebab da ade bukaan sikit. Sebab belum ada tanda lagi, saya pun ajak abi ke rumah along dulu (sebenarnya takut nak bersalin hehe). Lepas sampai rumah along dah turun darah, dengan perlahannya kami kembali ke KPMC untuk saya menyerah diri..
Alhamdulillah pada pukul 4.54 petang Abdul Rauf pun keluar melihat dunia. "Welcome to our family my prince".

1 comment:

  1. salam kak ngah..
    jemput ziarah blog kak long..
    ada tuan puteri kat situ..hehe

    ReplyDelete